Brandweer: "Rustig verloop Oud en Nieuw"

De nacht van 31 december op 1 januari is voor de brandweer in Hollands Midden relatief rustig verlopen. In de hele regio Hollands Midden zijn vanaf 21.00 uur op oudejaarsnacht ongeveer 300 incidenten gemeld waarvoor de brandweer moest uitrukken. Vooral in Leiden was het druk: daar waren zo’n 150 incidenten, waaronder een brand in een woning. Zoals de meeste jaren moest de brandweer vooral de straat op voor kleine brandjes, veroorzaakt door baldadigheid of verkeerd gebruik van vuurwerk. De drukte voor de brandweer was vergelijkbaar met andere jaren.

In Leiden wordt sinds een paar jaar gewerkt met multifunctionele teams, de zogenaamde “treintjes”. In deze treintjes werken brandweer, politie en gemeente nauw samen. Bij een uitruk voor de brandweer rijden een brandweerauto, een politieauto en een auto van de gemeentereiniging gezamenlijk naar de brand toe. Zo kan de veiligheid van het brandweerpersoneel worden gegarandeerd en wordt aanwezige rommel meteen verwijderd. De brandweer hoeft op deze manier niet meerdere keren op een nacht naar dezelfde locatie te gaan.

De treintjes hebben dit jaar wederom hun dienst bewezen, zo laat de brandweer weten: “Regelmatig was politieoptreden noodzakelijk om brandbestrijding mogelijk te maken”. In totaal waren er zo’n 150 incidenten in Leiden. René van der Kruk van brandweer Leiden: “Het was relatief rustig. Maar in sommige delen van de stad was er van een feeststemming weinig te merken. Toch jammer, op zo’n avond”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×