Programmaraden fuseren

De Regionale Programmaraad Leiden en omgeving en de Programmaraad Bollenstreek gaan fuseren. Vijftien gemeenten in de Leidse regio en de Bollenstreek hebben besloten dat er een nieuwe ‘Programmaraad Rijnland Bollenstreek’ komt die uiterlijk 1 maart 2006 actief moet zijn. Voor die tijd zullen de betrokken gemeenteraden hun goedkeuring aan een nieuwe verordening voor de programmaraad moeten geven. De dagelijks besturen van de beide programmaraden zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwe programmaraad. De programmaraad adviseert aan de kabelexploitanten over de invulling van het wettelijke basispakket van radio- en televisiezenders.

Op verzoek van de wethouders Mostert (Katwijk) en Geertsema (Leiden) zijn de portefeuillehouders van vijftien gemeenten in de Leidse regio en de Bollenstreek bij elkaar geweest om te praten over een eventuele fusie van de beide programmaraden. Dit nadat een eerdere fusiepoging van de beide programmaraden zelf was vastgelopen op een aantal verschillen in inzicht. Tijdens het overleg is besloten dat beide programmaraden inderdaad moeten fuseren. Ook is afgesproken dat er een concept-verordening voor de nieuwe ‘Programmaraad Rijnland Bollenstreek’ wordt opgesteld.

Het werkgebied van de nieuwe ‘Programmaraad Rijnland Bollenstreek’ betreft de gemeenten Hillegom, Katwijk (voorheen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg), Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen (voorheen Sassenheim, Voorhout en Warmond), Voorschoten en Zoeterwoude.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×