GroenLinks wil lijstverbinding met SP en PvdA

3

In een brief aan PvdA en SP stelt GroenLinks Leiden dat, met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen, samenwerking met de ander linkse partijen zeer gewenst is. GroenLinks vindt dat, gezien de landelijke ontwikkelingen, ook voor Leiden linkse politiek een goed alternatief is ten opzichte van het huidige beleid. Een eerste bespreking tussen de drie linkse partijen heeft echter tot op heden geen vervolg gekregen.

Op 16 december vorig jaar stond een bijeenkomst gepland die destijds niet is doorgegaan. Verdere besprekingen staan nu gepland voor 10 januari. GroenLinks wil echter niet zo lang wachten omdat de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 20 januari ingediend moeten worden door de vertegenwoordigers van de betrokken partijen.

GroenLinks stelt dat door een lijstverbinding de wens zichtbaar wordt dat men verlies van restzetels voor de drie linkse partijen wil voorkomen.

 

 

Delen

3 reacties

 1. Zeker goed bang he, nu er 3 nieuwe stadspartijen erbij zijn gekomen, de Rijn Gouwe door de leidenaar z’n strot duwen,onze prachtige binnenstad mede met de rest naar de klote te helpen,voor de verkiezingen zullen jullie nog veel horen over de nieuwe stadspartijen reken maar van yes.

 2. Sabine Verschoor op

  Lijstverbindingen zijn nog tot daarentoe, maar van enige inhoudelijke ‘linkse’ visie is nog niets gebleken, en het blijft angstvallig stil bij een uitnodiging daartoe van D66. Mogen de kiezers niet weten wat ze te wachten staat bij een links college? Graag alsnog een reactie van PvdA, GL en SP!

  Sabine Verschoor (D66)

 3. Sinds het epistel van de dames Halsema en Van Gent kan GroenLinks de naam beter veranderen in GrachtengordelLiberaal!
  Nu dekt de naam de inhoud niet. Tel daarbij de door GL gesteunde grootschalige verkoop en sloop van sociale huurwoningen in Leiden, en GL wordt gewoon een rechtse partij. De PvdA is sinds het partijleiderschap van Wim Kok niet meer links, ook niet in Leiden. Kortom, er kan alleen een links college komen als de SP de absolute meerderheid haalt, en dat is net waarschijnlijk als de Europacup voor een Leidse voetbalclub.
   
   
   

Over de auteur

Henny Zwaan

Je bent nu offline