GroenLinks wil lijstverbinding met SP en PvdA

In een brief aan PvdA en SP stelt GroenLinks Leiden dat, met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen, samenwerking met de ander linkse partijen zeer gewenst is. GroenLinks vindt dat, gezien de landelijke ontwikkelingen, ook voor Leiden linkse politiek een goed alternatief is ten opzichte van het huidige beleid. Een eerste bespreking tussen de drie linkse partijen heeft echter tot op heden geen vervolg gekregen.

Op 16 december vorig jaar stond een bijeenkomst gepland die destijds niet is doorgegaan. Verdere besprekingen staan nu gepland voor 10 januari. GroenLinks wil echter niet zo lang wachten omdat de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 20 januari ingediend moeten worden door de vertegenwoordigers van de betrokken partijen.

GroenLinks stelt dat door een lijstverbinding de wens zichtbaar wordt dat men verlies van restzetels voor de drie linkse partijen wil voorkomen.

 

 

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×