Meer bezoekers voor Leidse Musea

Het afgelopen jaar bezochten 580.000 bezoekers de zeven grootste musea in Leiden. Het bezoekersaantal van de Hortus botanicus, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Rijksmuseum voor Volkenkunde, het SieboldHuis en Stedelijk Museum De Lakenhal is daarmee, net als vorig jaar gestegen. De tijdelijke tentoonstellingen en de diverse activiteiten en evenementen trokken de meeste bezoekers.

Het vissenfestijn ‘Aqua Hortus’ in de Hortus botanicus zag vorig het aantal bezoekers met 12% stijgen. Ook Stedelijk Museum De Lakenhal sloot 2005 succesvol af. De tentoonstelling ‘Rembrandt’s Moeder, mythe en werkelijkheid’ die in december opende, trok in twee weken tijd al 6.000 bezoekers. Bovendien trok het jaarlijkse Nationaal Museumweekend in april 24% meer bezoeker dan het jaar ervoor.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×