Zondagwandeling Winterbloei in de Leidse Hortus

Zondag 8 januari laat Carla Teune, plantenkenner en hortusliefhebber bij uitstek, tijdens een wandeling door de Hortus zien dat er ook in de winter van alles te ontdekken is. Bijvoorbeeld de heerlijk naar kaneel geurende bloemen van Chimonanthus praecox, het winterzoet, en de goudgele kelkjes van winterjasmijn. Mocht er onverhoopt buiten niet veel te zien zijn dan wijkt Carla Teune uit naar de tropische kassen van de Leidse Hortus. In de Victoriakas is een bijzondere tropische ‘winterbloeier’ te zien – Hoya imperialis – waarvan de vele trossen, naar honinggeurende wasbloemen elk moment open kunnen gaan.

De wandeling start om 12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus botanicus aan het Rapenburg 73. De kosten bedragen 1,50 euro.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×