Liesbeth Bos, winnares van de prestatieprijs bij de meisjes junioren D. (Foto: PR).

Prestatieprijzen Leiden Atletiek uitgereikt

Tijdens de goedbezochte nieuwjaarsreceptie van Leiden Atletiek keek voorzitter Jan van Zwieten terug op 2005 en vooruit naar het jaar dat inmiddels een week oud was. Zowel organisatorisch als prestatief was 2005 voor Leiden Atletiek een prima jaar. Een groeiend ledental, een voltallig bestuur, succesvolle initiatieven en bovenal ook mooie atletiekprestaties waren er te noteren.

2006 Wordt voor de vereniging een jubileumjaar omdat het dan alweer 10 jaar geleden is dat bij de fusie van AV Holland en AV De Bataven Leiden Atletiek is opgericht. Een jubileumcommissie is druk bezig om dit niet ongemerkt te laten passeren. De voorzitter mocht vervolgens de officiële opening verrichten van het nieuwe jeugdhonk. Deze ruimte is de afgelopen maanden door de jeugdleden zelf opgeknapt en heeft de passende naam Baan 9 gekregen.

Daarna was het aan Ary van den Broek als de voorzitter van de Sectie Training en Begeleiding om de Prestatieprijzen 2005 uit te reiken. In de diverse categorieën wordt de beste presterende atleet van het afgelopen jaar beloond met een fraaie beker. Het is en blijft een lastige klus om prestaties op de diverse atletiekonderdelen met elkaar te vergelijken, maar in een aantal gevallen sprong er één atleet duidelijk uit. Zo behaalde Liesbeth Bos een bronzen medaille op de 1000 meter op de D-Spelen, de officieuze Nederlandse kampioenschappen in die leeftijdsklasse.

Bij de jongens junioren D wonnen er maar liefst 4 atleten, die samen als estafetteploeg een zilveren medaille wonnen. Roel van Opdorp behaalde zilver en goud bij de indoor- en outdoorkampioenschappen op de 1500 meter bij de A-junioren, en zag dat eveneens met een prestatiebeker beloond worden.

Door het instellen van een nieuwe bokaal voor langdurig presteren op nationaal en internationaal niveau, kwam na 9 jaar Kamiel Maase de weg vrij voor een andere senioratleet. Deze beker ging naar Edgard Creemers, die in 2005 op diverse loopafstanden aansluiting kreeg bij de nationale top. De naamgever en eerste eigenaar van de nieuwe bokaal kon niet op tijd aanwezig zijn om deze in ontvangst te nemen, maar dat had een plezierige reden. Omdat hij als winnaar van de halve marathon aanwezig moest zijn bij de prijsuitreiking en de persverplichtingen daarna, was Kamiel Maase nog maar net uit Egmond aan Zee vertrokken toen de aanwezigen van de nieuwjaarsreceptie de warmte van de eigen huiskamer weer opzochten.

Prestatieprijzen 2005

Meisjes Pupillen         Olfje van der Klein
Meisjes Junioren D       Liesbeth Bos
Meisjes Junioren C       Suzanne Bos
Meisjes Junioren A/B     Sietske van der Weijden
Vrouwen Neo-senioren     Mirjam Huijgen
Vrouwen Senioren         Maaike Gademan
Vrouwen Masters          Sylvia de Vries

Jongens Pupillen         Uzoma Onwudiegwu
Jongens Junioren D       Bas van de IJssel, Mark Ravensbergen, Paul
Botman, Casper van den Berg
Jongens Junioren C       Tobias van der Leeuw
Jongens Junioren A/B     Roel van Opdorp
Mannen Neo-senioren      Dave Klink
Mannen Senioren          Edgard Creemers
Mannen Masters           Tim Brouwer de Koning

Aanmoedigingsprijs Pupillen/Junioren    Angela de Winter
Aanmoedigingsprijs Senioren/Masters     Saskia Engels

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×