'Reizigers' werft leden op Leiden CS

De nieuwe vereniging voor gebruikers van het Openbaar Vervoer, ‘Reizigers’, gaat donderdag vanaf 16.00 uur op het Leidse Centraal Station leden werven. Reizigers is een onafhankelijke vereniging, gesteund door de FNV en de SP. Raadskandidaat Louk Rademaker van de SP doet donderdag mee met de ledenwerf-actie: “Door de marktwerking is het openbaar vervoer in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. Lijnen zijn opgeheven, kaartjes zijn duurder en de stations zijn er niet veiliger op geworden. Maar vooral is de positie van de reiziger steeds minder centraal komen te staan.”

Deze week zal ‘Reizigers’ op meerdere stations in Nederland leden werven. Wervingsacties op het internet hebben al honderden leden opgeleverd. Voor Reizigers is goed openbaar vervoer vooral frequent, betaalbaar, schoon en veilig. De vereniging wil daarom in de eerste plaats het openbaar vervoer niet ‘uitleveren aan de markt’.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×