De vlag hing zondag halfstok tijdens de familiedag bij Roodenburg. De vereniging verloor afgelopen vrijdag de kersverse secretaris Flip Disseveld. (Foto: Bram Pater).

Roodenburg wil het tij keren in 2006

Afgelopen zondag vierde L.V. Roodenburg in Leiden Noord de jaarlijkse familiedag met onderlinge wedstrijden waaronder eentje van oud-spelers tegen oude spelers. Aansluitend was er een nieuwjaarsborrel. Voorzitter Maarten van Geffen, die net een paar weken geleden gekozen werd, keek nog een keer terug naar 2005.

Hij zag daarbij een dalend aantal leden, een dalend aantal kaderleden, een dalende kantineomzet, een dalend aantal sponsors en een stijgende schuld. Kortom, een geweldige uitvalbasis om 2006 met vertrouwen tegemoet te zien; want veel slechter kan het met de club niet meer gaan. “De dalingen omzetten in stijgingen en de stijging omzetten in een daling; het klinkt allemaal heel simpel, maar dat is wel de kern van wat er moet gebeuren,” aldus Van Geffen.

Hij vervolgde met de mededeling dat het veel werk en inzet zal kosten van iedereen die de club een warm hart toedraagt en sprak de hoop uit dat er vanuit respect een binding zal ontstaan waarbij de normen en waarden een vaste plaats zullen krijgen. “Een omgeving waarin voetbal het bindmiddel zal zijn tussen de verschillende mensen en tussen verschillende culturen”.

Zijn nieuwjaarswens voor Roodenburg: “We worden weer de leukste, beste en meest toonaangevende voetbalvereniging in Leiden en varen het 80-jarig bestaan in 2007 met volle zeilen tegemoet”.

Helaas was er ook triest nieuws op het persoonlijke vlak bij Roodenburg. Flip Disseveld, de kersverse secretaris, overleed afgelopen vrijdagochtend op slechts 52-jarige leeftijd. Van Geffen: “Hij was al jaren lid van de club en heeft zich op allerlei terreinen zeer verdienstelijk gemaakt. Vol vuur en enthousiasme ging hij deze nieuwe uitdaging tegemoet. Het heeft helaas te kort mogen duren”.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×