Lenferink: "Kwaliteitsimpuls ambtelijk apparaat hoognodig"

De forse reorganisatie binnen de gemeente Leiden moet zorgen voor een flinke kwaliteitsimpuls van de ambtelijke organisatie. “De Leidse gemeente-ambtenaren moeten meer naar buiten kijken en meer sturen om resultaten te bereiken.” Dat zei burgemeester Lenferink maandagavond tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in de Pieterskerk. “Anders werken wordt het centrale thema van het komende jaar en dat is ook hard nodig”, aldus Lenferink die verder erkende dat dat ook betekent dat er een verdere modernisering van de bestuursstijl nodig is: “Dat is een belangrijke opgave voor de nieuwe bestuursperiode”.

Een in opdracht van het college uitgevoerde ‘quickscan’ naar de Leidse bestuurskracht stemt positief. De uitkomsten worden binnenkort pas bekend, maar Lenferink verklapte vast dat de uitkomst ervan een stuk positiever zal zijn dan de bestuurskrachtmeting die in 2002 voor veel opschudding zorgde. Toen kreeg Leiden het verwijt dat men veel te veel ambities had die niet waargemaakt werden. Ook was de verhouding met de regiogemeenten toen ronduit slecht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×