Reeks nieuwe leerbedrijven van start

Op 20 januari verricht loco-burgemeester Ron Hillebrand de officiële opening van de leerbedrijven van het ESF Equal project Triple Win3 Method. Dit is een samenwerkingsverband van ROC Leiden, de Haagse Hogeschool, de Zijl Bedrijven, Randstad Uitzendbureau, Sportcentrum Storm, woningbouwcorporatie Portaal en ROC ID College. De opening van de leerbedrijven vindt om 15.00 uur plaats in één van de te starten leerbedrijven: Sportcentrum Storm, Storm Buysingstraat 18 Leiden. Hillebrand geeft dan het startschot voor een kapsalon, een fitnesscentrum, twee internetcafé’s, een schoonheidssalon, een uitzendbureau en een sleutelwerkplaats voor fietsen. Deze leerbedrijven zullen van start gaan in de Slaaghwijk, de Fortuinwijk en Boshuizen.

Buurtbewoners kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de diensten van de leerbedrijven. De zeven leerbedrijven vergroten de samenhang in de buurten en activeren mensen tot scholing en/of werk. Bovendien kunnen wijkbewoners zich oriënteren op welk werk en welke opleiding het beste bij hen past.

De leerbedrijven worden geleid door studenten van ROC ID College, ROC Leiden en de Haagse Hogeschool. Zij doen zo een zeer bijzondere beroepspraktijkervaring op. Bovendien dragen zij hiermee bij aan een maatschappelijke verbetering van de buurt. Als buurtbewoners gebruik maken van de diensten van deze leerbedrijven, proberen de studenten hen te interesseren voor werk, cursussen of opleidingen. Zij verwijzen de mensen door naar de intaker van het ROC ID College die in gesprek gaat over een passende cursus of opleiding voor de wijkbewoner. Ook kan hij de wijkbewoner doorverwijzen naar het leerbedrijf op de 5 Meilaan 210 gerealiseerd met Randstad Uitzendbureau. De medewerkers van dit uitzendbureau adviseren en ondersteunen de mensen bij het zoeken naar een werkervaringsplaats of betaalde baan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×