Politie waarschuwt voor babbeltruc

De politie Hollands Midden waarschuwt voor een babbeltruc waarmee geprobeerd wordt creditcardgegevens in handen te krijgen om daarmee geld te innen. Dit overkwam onder andere een 51-jarige inwoner uit Oegstgeest. Op 4 januari werd hij gebeld door een bedrijf met de naam Best USA Vacations. Een bandapparaat liet in het Engels horen dat hij een prijs had gewonnen. Hij behoorde tot 200 mensen die een cruise kreeg aangeboden vanwege het zoveel jarig bestaan van Disneyland in Florida. De gratis cruise kon verlengd worden met een betaald verblijf in Orlando. Wel waren creditcardgegevens nodig om het een en ander te controleren, zo vertelde een Engelstalige dame aan de man. De man wilde dit niet en kreeg vervolgens een man aan de lijn. Deze wist het vertrouwen van hem te winnen en zijn creditcard gegevens in handen te krijgen.

Op een bandapparaat moest de man nog enkele vragen bevestigen waaronder het akkoord gaan met afschrijving van het bedrag voor de extra reis na ontvangst van een pakket. Na dit contact zocht de benadeelde op internet naar de bedrijfsnaam en ontdekte dat er veel was geschreven over de oplichtingspraktijken van Best USA Vacations. Dit viel ondermeer te lezen op www.consumentenbond.nl en de website van Tros Opgelicht.

De man nam nog dezelfde avond contact op met zijn bank en ontdekte dat het bedrag voor de extra reis al was afgeschreven. Een pakketje was nooit ontvangen. De politie heeft de aangifte van de man opgenomen en doet onderzoek.

Mogelijk dat meer mensen met dit verhaal gebeld worden. Het advies van de politie is om er niet op in te gaan en het gesprek zo snel mogelijk af te breken. Geef ook nooit creditcardgegevens af als daar op deze wijze naar gevraagd wordt en meld het bij de politie.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×