Leiden heeft te veel vliegtuigoverlast

In de toekomst moeten meer woningen rondom Schiphol worden beschermd tegen geluidsoverlast door vliegtuigen. Dat zei oud-CDA-politicus Huib Eversdijk zondag in het NOS Journaal. Eversdijk leidt de Commissie Vliegtuiggeluid die het kabinet adviseert over de geluidsproblematiek rondom de luchthaven. De commissie noemt Leiden als voorbeeld van een stad die nu buiten het gebied van de strenge geluidsnormen ligt, maar wel veel overlast heeft. Als oplossing stelt de commissie voor om zogenaamde stille vluchten te belonen. Ook zou er minder in de nachtelijke uren moeten worden gevlogen.

De overlast van vliegtuigen zou exact moeten worden gemeten en niet meer aan de hand van modules worden berekend. Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) Pieter van Geel (CDA) heeft volgens het Journaal aangegeven in ieder geval het advies voor de geluidsnormen over te willen nemen. Als het gehele advies wordt overgenomen door het kabinet, kan de geplande groei van Schiphol worden belemmerd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×