Jan Akkerman speelde gisteravond in De Waag, maar wist de voetjes niet van de vloer te spelen. (Foto's: Emile van Aelst).

Leiden Swingt niet op Akkerman

Jan Akkerman, toch een van de beste gitaristen ter wereld, slaagde er gisteravond niet in om zijn publiek te laten swingen. “Daarvoor was het concert te mooi voor in de Waag. Lekker zitten in de schouwburg, of zoals iemand tegen mij zei,lekker liggen in het Vondelpark bij 24 graden was perfect geweest,” aldus de Leidse muziekliefhebber en fotograaf Emile van Aelst. “Het publiek genoot wel hoor, maar het was gewoon te soft. Wel met klasse hoor! Ja moet oppassen dat ik hem niet afkraak,” lacht Van Aelst.

“Het is en blijft natuurlijk geweldig knap en mooi wat hij doet, maar swingen deed het niet. Alleen het laatste half uur, toen hij een aantal nummers uit de Focus-tijd bracht, begon het te swingen.

Vanavond is heel Leiden in de ban van Leiden Swingt. Dan wordt vanaf 21.00 uur de jaarlijkse kroegentocht gehouden. Meer dan 40 café’s doen er aan mee. Het overzicht staat op de website van Leiden Swingt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×