CDA veegt winkelcentrum schoon

Vorige week vrijdag trok het CDA met de bakfiets naar winkelcentrum De Kopermolen om van de bewoners van de Merenwijk te horen wat men vindt van de aanpak van vervuiling. Wat bleek: Leiden kan inderdaad schoner. Lijsttrekker Jan Jaap de Haan en kandidaat-raadsleden Joost Bleijie en Frank van Dijk gingen aan de slag om het winkelcentrum nog schoner te maken. Het CDA wil met deze actie laten zien dat men de winkelcentra wil behouden en versterken. De stad is groter dan het centrum, we kunnen tien keer meedoen aan de verkiezing van de mooiste stad van Nederland, maar als dat betekent dat de binnenstad extra wordt aangeveegd, stelt dat niet zoveel voor, aldus de Haan.

Kandidaats raadslid Joost Bleijie vult aan: Als je mensen hier vraagt of hun wijk schoon is dan vragen ze of je ‘gek’ bent, vanuit het winkelcentrum waaien veel bonnetjes, verpakkingsmateriaal en plastic zakken de wijk in. Bovendien zijn de vuilnisbakken hier snel vol en zetten mensen het in dat geval ernaast. De stad is als je eigen huis: als je niet regelmatig de boel opruimt, wordt zootje. Het CDA had in twee uur tijd vier vuilniszakken vol met rommel en een flinke stapel karton verzameld, hiermee wil het CDA aangeven dat winkeliers en bewoners samen veel kunnen doen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×