D66 wil oplossing voor vreemdparkeren

D66 Leiden zegt veel reacties te hebben gekregen op hun vraag van de maand; wat doen we tegen vreemdparkeren? Dit probleem blijkt zeer te leven in een aantal wijken van Leiden. D66 wil daarom oplossingen, die moeten worden gezocht in een vorm van verguningparkeren in de gebieden waar de nood het hoogst is. Vreemdparkeren houdt in dat de auto gratis geparkeerd wordt in een wijk die grenst aan een betaald-parkeren-gebied. Volgens D66-Leiden kan in die gebieden vergunningparkeren worden ingevoerd gedurende een beperkt aantal uren per dag.

Veel overlast wordt volgens D66 veroorzaakt door mensen die hun auto aan de rand van de binnenstad neerzetten om vervolgens de dag in de binnenstad en/of op hun werk door te brengen. Dat kan niet meer als er bijvoorbeeld tussen elf en drie betaald moet worden. D66 vindt overigens dat parkeren geen melkkoe voor de gemeente Leiden mag zijn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×