Wederom sloop in Leiden-Noord

Gisteravond heeft de raadscommissie Ruimte en Grond weer een sloopbesluit genomen, dit meldt de website van de SP. Alleen de ChristenUnie, Leefbaar Leiden, SP en LWG stemden tegen. “Alweer 76 goede, goedkope, sociale huurwoningen aan het Zwarte Pad, de Marnixstraat en de Willem de Zwijgerlaan kwijt,” aldus SP lijsttrekker Antoine Theeuwen. De woningen aan het Zwarte Pad moeten wijken voor een aanpassing van de Willem de Zwijgerlaan.

Volgens de SP staan ook de onevenzijde van de Bernhardstraat en de hoek Kooilaan-Willem de Zwijgerlaan op de nominatie om gesloopt te worden, dat allemaal in het kader van het Wijkontwikkelingsplan Noord. “Het is verschrikkelijk dat in tijden van woningnood zoveel betaalbare huizen gesloopt gaan worden”, aldus Antoine Theeuwen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×