SP wil meer aandacht voor cultuur in Leidse wijken

Naar aanleiding van de Cultuurnota die eind deze maand door de gemeenteraad behandeld zal worden is raadskandidaat Eva de Bakker van de SP op het idee gekomen om de culturele zon te laten schijnen in de wijken van Leiden. “De Cultuurnota legt te veel nadruk op het toerisme en te weinig op beleid voor de Leidenaren zelf,” aldus de Bakker. Dat is de reden waarom de SP met voorstellen komt om meer aandacht te krijgen voor kunst en cultuur in de wijken. Volgens de SP hoeft dat helemaal niet ingewikkeld te zijn. De gemeente zou ieder kwartaal een Leidse wijk in het ‘culturele zonnetje’ kunnen zetten.

Op die manier kunnen de bewoners van Leiden zelf meedenken en meedoen aan cultuur in hun wijk. De SP denkt dat dit kan door b.v. bewoners zelf, onder begeleiding, een kunstwerk te laten maken die dan in de wijk geplaatst wordt. “Een Leidse Cultuurnota moet er in de eerste plaats zijn voor de inwoners van de stad en daarna voor de toeristen die onze prachtige stad komen bezoeken”, aldus de Bakker.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×