Radiodebat D66, GL en CU bij Holland Centraal

Waarom mocht er geen referendum komen over de Rijn Gouwe Lijn? Zit de Leidenaar nu echt te wachten op een gratis bewaakte fietsenkelder onder het Stadhuisplein? Vragen die de gemoederen in Leiden flink bezighouden. Twee onderwerpen dus, die zich bij uitstek lenen voor een stevige discussie. Gespreksleider Chris de Waard zal op 21 februari in een rechtstreeks uitgezonden radiodebat bij Holland Centraal drie smaakmakers uit de Leidse gemeenteraad over deze thema’s nader aan de tand voelen: Filip van As (CU), Paul van Meenen (D66) en Gerard van Hees (GL).

Filip van As, fractievoorzitter van de ChristenUnie, dé oppositieleider als het gaat om de Rijn Gouwe Lijn, strijdt al jaren onvermoeibaar tegen een tracé door de Leidse binnenstad. Hij kruist hierover de degens met twee voorstanders.

Paul van Meenen, fractievoorzitter van D66, ziet de Rijn Gouwe Lijn liever vandaag dan morgen door de binnenstad rijden, maar vecht te vuur en te zwaard tegen een fietsenkelder onder het Stadhuisplein. Hij vindt op dit punt een medestander in Filip van As, maar zal zich moeten verweren tegen Gerard van Hees.

Gerard van Hees, fractievoorzitter van GroenLinks, staat achter beide plannen. Ze sluiten op elkaar aan en zijn goed voor de stad, de fiets en het openbaar vervoer. Bij het onderwerp Rijn Gouwe Lijn strijdt hij schouder aan schouder met Paul van Meenen, maar de verdediging van de fietsenkelder rust alleen op zijn schouders.

Live debat op Holland Centraal dinsdagavond 21 februari, tussen 20.00 uur en 21.30 uur. De uitzending is rechtstreeks te volgen via de ether (105.7 FM), de kabel (88.1 FM) en via de kabelkrant.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×