De levende Nachtwacht is één van de bezienswaardigheden tijdens het Rembrandtfestival. (Foto's juli 2005: Chris de Waard).

Rembrandtfestival zoekt vrijwiligers

De organisatie van het Rembrandtfestival is op zoek naar vrijwillige acteurs, figuranten en logistiek medewerkers. Met name mensen uit Leiden of omgeving worden gevraagd om zich aan te melden. Van 14 tot en met 16 juli verandert de Leidse binnenstad weer in de stad die de jonge Rembrandt indertijd heeft gekend. Op drie historische locaties in de binnenstad, bij de Pieterskerk, rond de Hooglandse kerk en bij de Rembrandt Plaats zal het krioelen van de figuranten die het dagelijks leven uit die tijd uitbeelden. Acteurs zullen beroemde kluchten uit Rembrandt’s jeugd opvoeren, er wordt gezongen en gedanst. Het ‘Rembrandtfestival’ mikt op tienduizenden bezoekers en toeristen die de verjaardag van Rembrandt komen vieren.

De organisatie van het festival is opzoek naar de volgende mensen.

Acteurs; net als voorgaande jaren zijn er weer zes kluchten. De organisatie is op zoek naar acteurs en actrices die het leuk vinden om mee te doen in een 17e eeuwse klucht.

Figuranten; kwakzalvers, marktkooplui, zwervers en schilders die door de stad lopen, maken dat het er allemaal nog 17e eeuwser uit ziet. Ook worden er nog figuranten gezocht voor de levende schilderijen.

Logistiek medewerkers; een festival kan natuurlijk niet zonder mensen die zorgen voor de catering en de opbouw van de decors en allerhande ondersteuning.

De organisatie van het Rembrandtfestival zorgt voor de ondersteuning. Zij regelt de kostuums, lunch, workshops voor figuranten en repetities voor acteurs om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op het spektakel.

Opgeven kan via www.rembrandtfestival.nl, door te bellen met Wim de Wolf tijdens kantooruren op 071-5140435 of door een mail te sturen aan Rembrandt@centrumvanleiden.nl.

Leiden Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×