VVD Leiden heeft plannen voor zorghotel

Morgenmiddag presenteert kandidaat-raadslid Jean Hermans van de VVD Leiden samen met architect Tammo Bruins een plan voor een zorghotel in het voormalige pand van de GGD aan de Roodenburgerstraat. Een zorghotel is een soort voorziening waar gasten in alle rust kunnen herstellen en verpleegkundige zorg en begeleiding kunnen krijgen. Het is de bedoeling dat het hotel de leegte opvult tussen de beschermende omgeving van het ziekenhuis en de zelfstandige situatie thuis. De directie van de samenwerkende zorginstellingen Libertas Leiden heeft belangstelling getoond voor het initiatief en de directeur zal dan ook bij de presentatie aanwezig zijn

“In de afgelopen jaren zijn veel van de ouderen door verschillende oorzaken in een ziekenhuis terecht gekomen. Sommigen kwamen uiteindelijk via een ‘verkeerd bed’ in een verpleeghuis terecht, het was beter geweest als zij in hun eigen woonwijk hadden kunnen bijkomen van de behandeling”, aldus Jean Hermans. Na vertrek van de GGD uit het pand had de gemeente in eerste instantie het voornemen om van het voormalige Joodse Weeshuis een nachtopvang voor daklozen en verslaafden te maken maar deze voorziening wordt nu ondergebracht in het NUON B gebouw aan de Langegracht. De presentatie wordt om 16.00 uur gegeven bij architectenbureau Bruins Soedjono Architekten B.V. aan de Cronesteinkade 18. Voor de aanwezigen ligt daar een persmap klaar met de achtergrond van de plannen en de tekeningen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×