Aantal overvallen blijft dalen

Het aantal overvallen in Hollands Midden is ook het afgelopen jaar weer gedaald. Ten opzichte van 2004 pleegden criminelen vorig jaar ruim 45 procent minder van dit soort misdrijven. Landelijk gezien de sterkste daling. In deze regio liep het aantal overvallen terug van 64 naar 37.

Dit blijkt uit de registratie van het Landelijk Overvallen en Ramkraken Systeem (LORS), die vandaag is vrijgegeven. Het aantal overvallen in de detailhandel in Hollands Midden daalde in 2005 licht, van 25 naar 21. Vooral de tabakszaken, benzinestations en supermarkten waren minder vaak het slachtoffer van berovingen onder dreiging van geweld.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×