ChristenUnie tegen uitbreiding koopzondagen

Middenstanders worden er de dupe van als de uitbreiding van het aantal koopzondagen hen door de gemeente wordt opgelegd. Dit zegt lijsttrekker Guido Terpstra van de ChristenUnie, “de meesten zitten er niet op te wachten, zo blijkt uit inspraakreacties die bij de gemeente binnengekomen zijn. Maar daarnaar luisteren doet het College niet”. De gemeente ziet, met het oog op het toerisme, het liefst dat er het hele jaar door koopzondagen zijn. “Ik heb nog nooit toeristen gezien in de Kopermolen, de Stevensbloem en aan de Luifelbaan”.

Uitbreiding van de koopzondagen betekent volgens Terpstra dat grootwinkelbedrijven de kleinere ondernemers makkelijk kunnen wegconcurreren, “het gaat wel om mensen en hun dagelijks brood”. Volgens hem zijn er van ondernemers in de winkelcentra De Kopermolen, het Diamantplein, Kooiplein en Wagnerplein bezwaren binnengekomen tegen het plan van het College om de koopzondagen uit te breiden. Ook heeft het bestuur van winkelcentrum De Luifelbaan namens alle winkeliers een protest ingediend. Terpstra: “Ik ben het met de ondernemers eens: geen uitbreiding van het aantal koopzondagen; hoe minder koopzondagen, hoe beter.”

Leiden Koopzondag


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×