PvdA onderzoekt betrokkenheid studenten

Studenten worden er te weinig bij betrokken als er besluiten worden genomen die voor hen belangrijk zijn, vindt de PvdA. Daarom is de partij een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van studenten bij de gemeente Leiden en gaat ze in de komende weken een enquête houden. “We willen graag weten hoe studenten zich informeren over besluiten die belangrijk zijn” aldus student en kandidaat-raadslid Roelof van Laar. De PvdA wil verder ook weten of de studenten zelf vinden dat ze meer bij besluitvorming betrokken moeten worden.

De PvdA doet in de enquête verschillende suggesties om studenten beter te informeren en meer te betrekken bij de gemeente. Van Laar: “We hopen dat studenten zelf ook met ideeën komen”. Een suggestie van de partij zelf is om bijvoorbeeld een studentenraad in te stellen, die zou de gemeenteraad gevraagd en ongevraagd van advies moeten voorzien. Een vaste groep studenten kan via een raad de gemeente op de voet volgen en inspringen als er voor studenten belangrijke besluiten genomen worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×