Het eerste koppel wordt gevormd door mevrouw Van der Kraan, bewoonster van verzorgingshuis Rijn en Vliet en Lianne Heslinga, studente geschiedenis. Mevrouw Van der Kraan: "Ik wil wel naar buiten. Wandelen, winkelen of gewoon praten." Lianne: "Ik heb al in de thuiszorg gewerkt en kwam zo bij ouderen over de vloer. Ik vind het leuk om aan dit project mee te doen". Met het aansnijden van een grote taart werd de speeddate gevierd.

ChristenUnie start buddyproject van studenten voor ouderen

De ChristenUnie Leiden heeft donderdag het startschot gegeven voor een buddyproject van studenten voor ouderen in verzorgingshuis Rijn en Vliet. Zo’n 50 studenten hebben zich al opgegeven om eens in de maand wat leuks te doen met een oudere. André Rouvoet, partijleider van de ChristenUnie in de Tweede Kamer roemde het initiatief van zijn Leidse partijgenoten: “Past helemaal bij de ChristenUnie. Het is geen verkiezingsbelofte die jullie nog moeten zien waar te maken, nee, jullie gaan dit gewoon doen. Ik ga hier reclame voor maken als ik in andere studentensteden kom”.

Guido Terpstra, de Leidse CU-lijsttrekker, legt uit waarom de ChristenUnie in Leiden met dit buddyproject de verkiezingscampagne start: “Mensen staan voorop bij ons. De zorg voor elkaar. Kijk, studenten zijn druk. Ze hebben van alles te doen: studeren, feesten, sporten. Andere politieke partijen leggen studenten in de watten: er moeten voldoende kamers zijn enzo. Natuurlijk is dat belangrijk. Leiden moet van zijn studenten houden. Ze koesteren. Maar laten we het eens omdraaien. Ik vind het ook belangrijk dat studenten wat voor de stad doen. Vrijwillig. Bijvoorbeeld voor de ouderen die hier wonen. Die hun verhaal hebben en vaak eenzaam zijn. Als je hier over de vloer komt, zeg één keer in de maand, pas dan hou je echt van Leiden”.

Directeur Frits van Oosten van Rijn en Vliet is blij met de actie van de ChristenUnie. “De studenten zijn van harte welkom hier”. Hij geeft ze ook een aantal tips mee: “Ouderen bezoeken betekent afspraken nakomen. Niet pas een dag later komen, maar op de afgesproken tijd”. Terpstra is het daat van harte mee eens: “Je doet dit weliswaar vrijwillig, maar je verplicht je wel. Alleen dan kun je een band opbouwen”.

De Leidse studenten gaan snel met medewerkers van verzorgingshuis Rijn en Vliet om de tafel zitten om de buddydienst verder op te zetten. Mogelijk wordt het project later uitgebreid naar andere tehuizen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×