Weer miljoenenverlies voor Pharming

Het Leidse biotechbedrijf Pharming heeft het verlies vorig jaar zien oplopen van 14,2 miljoen tot 17,9 miljoen euro. Dat maakte Pharming vrijdag bekend. Het verlies nam toe door veel hogere ontwikkelingskosten. De kosten stegen van 15,3 miljoen naar 18,9 miljoen euro. De omzet kwam vorig jaar uit op 405.000 euro. Het bedrijf, dat in maart naar effectenbeurs in Amsterdam promoveert, heeft ruim 50 miljoen euro in kas.

Onlangs haalde Pharming 25 miljoen euro binnen door een samenwerking aan te gaan met de Amerikaanse investeringsmaatschappij Paul Capital Partners. Het geld zal vooral worden gebruikt voor het verder ontwikkelen van Pharmings C1-remmer. Dit is een middel voor de behandeling van de zeldzame erfelijke aandoening angio-oedeem.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×