Stadspartij Leiden Ontzet mist danspartijtjes voor jongeren

Vandaag heeft de stadspartij Leiden Ontzet een brief aan het gemeentebestuur en de Leidse horeca-ondernemers gestuurd waarin de partij pleit voor het oprichten van alcoholvrije discotheken in Leiden. De partij wil dat de gemeente dergelijke initiatieven subsidieërt. “Nadat het jongerenwerk door bezuinigingen en domme inzichten vrijwel verdwenen is uit het club- en buurthuiswerk is het volgens de partij van Jan Boer tijd voor nieuwe initiatieven voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar.

“Dat is een groep die blijkbaar is vergeten en die nu zit te wachten tot ze zestien of ouder zijn om hun vrije tijd te kunnen gaan doorbrengen in het enig overgebleven jongerencentrum het LVC,” aldus Boer die bang is dat de jeugd nu vertier zoekt in alcohol of drugs.

Boer wil het gemeentebestuur en de horeca-ondernemers graag aan de tijd herinneren dat op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag danspartijtjes voor de jeugd werden georganiseerd in de buurt- of clubhuizen en de pastoraten van de verschillende geloofsgroepen. “Nu die er niet meer zijn, is er een schreeuwende behoefte aan alternatieven ontstaan. Dat blijkt uit de regelmatige leeftijdscontroles, gehouden in de horecagelegenheden die bij de jeugd in trek zijn. Die hebben geleid tot vele waarschuwingen en zelfs het sluiten van bepaalde etablissementen”.

In haar brief roept de stadspartij Leiden Ontzet het gemeentebestuur en de horeca-ondernemers op om zo snel mogelijk tot een vergelijk te komen dat leidt tot het openen van een alcoholvrije jongerendiscotheek in Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×