Pvda mist daadkracht bij college op Economische Zaken

7

Pvda-lijsttrekker Marije van den Berg vindt dat het Leidse college te weinig doet voor ondernemers in de stad. “Werkgevers zitten in de Leidse regio klem, zoveel werd opnieuw bevestigd bij het debat van VNO/NCW en bv.leiden. Qua bereikbaarheid, qua bedrijfsruimte. En dat terwijl zij de banenmachine zijn die we nodig hebben om iedereen vooruit te helpen,” aldus Van den Berg die vindt dat daar de komende periode veel meer aandacht voor moet komen. Van den Berg geeft op haar weblog VVD-wethouder Geertsema (Economische Zaken) een veeg uit de pan: “Die aandacht is niet lintjes knippen en tentoonstellinkjes openen”.

“Wij zouden de portefeuille Econmische Zaken zeker heel anders invullen,” aldus Van den Berg. Dat er meer uit te halen is, blijkt volgens haar ook uit een opmerking van VVD-lijsttrekker Leendert de Lange die de portefeuille ‘te licht’ zou vinden. Van den Berg: “Het is maar wat je er van maakt”.

Delen

7 reacties

 1. Ik kan geen enkele reden bedenken waarom ik voor wethouder Geertsema zou willen opkomen, maar het begint wel heel erg op te vallen dat de PvdA opeens allerlei thema’s “ontdekt” en kritiek begint te leveren op het college waarvan men zelf deel uitmaakt. Is het misschien verkiezingstijd?

 2. Het is inderdaad weer verkiezingstijd. Onzinnige retoriek van de PvdA terwijl ze inderdaad zelf deel uitmaken van het college (Oostvleitpolder…). En Van den Berg gaat de portefeuillehouder Economische Zaken anders invullen: die wordt natuurlijk opgenomen in de portefeuille wonen. Ja, daar worden we als ondernemend Leiden beter van. Nog meer sociale woningbouw. Marije bedankt voor de toonzetting.

 3. Bedrijfjes pesten heeft altijd in de lijn van de PVDA gelegen.
  En nu zien ze het licht ineens, dat er mogelijkheden zijn gemist voor ondernemers.
  Stop met die 300 regeltjes, waar zelfs gemeente medewerkers ook niets mee kunnen.
  Het geeft wel een lekker gevoel natuurlijk omdat er veel belastingeld binnenkomt.
  Piet

 4. AJ (Arend-Jan) Sleijster op

  Beste heer Meijer, Mag ik u een suggestie aanreiken? Alexander Geertsema(VVD) heeft als wethouder van economische zaken de ambitie geformuleerd om juist in Leiden een grootse viering van het Rembrandtjaar te realiseren. Let wel: met behulp van euro’s uit de spaarpot van economische zaken. Noch Pechtold(D66) noch Hessing(D66) hebben het ooit aangedurfd om cultuurgeld te besteden aan deze ambitie van het College en de gemeenteraad. Tegen vrijwel alle scepsis en negatieve verwachtingen in blijken de eerste activiteiten – drukbezochte tentoonstelling in De Lakenhal en bij de Groenoordhallen – zoals door hem en de afdeling EZ voorspeld een groot succes. Visie en daadkracht, dat mist u toch zo vaak bij de bestuurders van deze stad? Wees zo eerlijk om af en toe ook een compliment te geven!

 5. Sabine Verschoor (D66) op

  Beste Arend Jan

  Ik dacht even dat we elkaar konden vinden op het standpunt dat er geen geld naar een ijsbaan mag zonder dat het budget voor sport in deze stad drastisch wordt uitgebreid. Maar nu lees ik dat van jou wel geld uit de cultuurpot mag gaan naar Economische zaken?

  Ik zou bijna zeggen: goddank dat Pechtold en Hessing (inderdaad beide D66) het cultuurbudget hebben bewaakt! 

 6. Frans Schohaus op

  Beste Arend Jan en andere politici,

  Ik weet het; Ik had beloofd er niet meer over te beginnen maar…….. Mag ik even helpen herinneren dat de centjes uit de portemonnaie van de hoteliers zijn gekomen. Zeven ton in 2005 en zeven ton in 2006.

   

  Frans Schohaus

   

 7. B.Leeuwenburgh op

  Kijk, dat geeft duidelijk aan waar het geld vandaan komt, vanuit het bedrijfsleven. En wat is de dank voor de hoteliers? Duitse touroperators zoeken hotels voor overnachtingen buiten Leiden omdat de toeristenbelasting hier veel hoger is dan in andere gemeenten. Hoog tijd dat daar in Leiden iets aan gebeurd en wij toeristen weer in onze gemeente welkom heten en niet extra laten betalen om hier te mogen verblijven. Politiek, het is nu aan u ….

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline