DWARS Leiden voerde maandag bij het station actie voor meer fietsplaatsen. (Foto: PR)

DWARS voert actie bij station

Maandag voerde DWARS Leiden, de groenlinkse jongerenorganisatie, bij het centraal station actie voor meer fietsenstallingen. DWARS plaatste symbolisch een extra fietsenrek op het stationsplein. De actie werd gehouden, omdat veel studenten en Leidenaren hun fiets niet kwijt kunnen. Dwars vroeg met de actie aandacht voor uitbreiding van fietsenstallingen bij de NS-stations, kleine fietsenstallingsmogelijkheden in de buurt van het centrum en bij bushaltes en een grote, gratis bewaakte fietsenstalling onder het stadhuis.

“Voorbijgangers reageerden positief op de actie. Veel Leidenaren waren het met ons eens dat er meer fietsenrekken moeten komen bij het station en in het centrum,” aldus kandidaat-raadslid Vincent Kagie (GroenLinks).

DWARS wil dat parkeerproblemen van fietsers minstens zo serieus moeten worden genomen als die van auto’s. Kagie: “Er wordt in Leiden veel en vaak gesproken over problemen rond het parkeren van auto’s, maar de fiets verdient minstens evenveel aandacht. Op de plaatsvan één parkeerplaats voor een auto kun je al snel 10 fietsen kwijt.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×