Half Nederland schaamt zich voor Balkenende

Bijna de helft van de Nederlanders schaamt zich voor premier Jan-Peter Balkenende (CDA). Dat schrijft de Volkskrant dinsdag naar aanleiding van een onderzoek van TNS Nipo en de Universiteit Leiden. Van de ondervraagden zei 49 procent boosheid op te voelen komen bij het horen van de naam van de premier. Bijna een op de vijf van de ondervraagden is enthousiast over hem.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Balkenende vertrouwen geniet onder de VVD-aanhang. Van de liberale kiezers heeft 62 procent vertrouwen in de minister-president. Het vertrouwen in Balkenende is groter onder ouderen dan onder jongeren. Van de ondervraagde 55-plussers zegt 55 procent de premier te vertrouwen. In de groep tussen de 35 en 55 jaar heeft dertig procent vertrouwen in Balkenende.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×