Nieuwe wetgeving kinderzitjes in auto's

Vanaf 1 maart zullen er nieuwe regels gelden voor het gebruik van kinderzitjes in auto’s. Kinderen die kleiner zijn dan 1.35 meter moeten dan in een goedgekeurd zitje worden vervoerd. Volwassenen en kinderen groter dan 1.35 meter moeten de autogordel om. Mocht het nodig zijn dan mogen kinderen ook een zittingverhoger gebruiken. In de eerste twee weken van maart zal de politie in Leiden controles uitvoeren en bestuurders aanspreken op het gebruik van kinderzitjes.

Na deze periode gaat de politie bekeuringen uitschrijven. Voor het niet dragen van een autogordel geldt voor personen boven 1.35 meter een boete van 75 euro. De boete voor het vervoeren van kinderen jonger dan 3 jaar of onder de 1.35 meter zonder autogordel of kinderzitje wordt bepaald door justitie.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×