Expositie in Regionaal Archief Leiden

In het Regionaal Archief Leiden aan de Boisotkade is tot en met 13 april een kleine expositie te zien met als titel: ‘Gedenkboeken uit de archiefbibliotheek’. Wie van kleur houdt zou eens een kijkje moeten gaan nemen want de albums zijn een lust voor het oog. Ingrid Pot, beheerder van de historische bibliotheek heeft enkele van de mooiste exemplaren voor de tentoonstelling geselecteerd.

Gedenkboeken of-albums zijn er in diverse uitvoeringen. Bij deze boeken uit de periode rond het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw is vaak veel aandacht besteed aan de uitvoering. Vaak zijn ze op de eerste pagina prachtig gekalligrafeerd en beschilderd. De boeken kunnen bijvoorbeeld een blijvende herinnering zijn aan een langdurige ambtsperiode van een persoon bij een afdeling, bedrijf of school.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×