Politiemonitor Bevolking van start

Komende maandag gaat de Politiemonitor Bevolking 2006 landelijk van start. Het gaat hier om een onderzoek naar criminaliteit, slachtofferschap en onveiligheid. Tevens wordt met dit onderzoek het functioneren van de politie onderzocht. In de regio Hollands Midden hebben 2200 inwoners een uitnodiging ontvangen om aan dit project mee te werken. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en een groot aantal politiekorpsen.

Het onderzoek is erop gericht om een zo objectief mogelijk beeld te krijgen van de criminaliteit in de regio. De politie registreert alleen misdrijven die gemeld worden zodat een deel van de criminaliteit verborgen blijft. Met de Politiemonitor wil men de verborgen criminaliteit boven water krijgen. Mensen die aan het onderzoek meedoen kunnen tevens aangeven aan welke misdrijven de politie extra aandacht zou moeten besteden. Het onderzoek wordt voor de negende keer gehouden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×