De korte zijde van het mega-billboard kan gewisseld worden. "Hier kan een evenementen-overzicht worden geplaatst, maar bijvoorbeeld ook een scherm om films te vertonen", zo vertelde wethouder Hillebrand.

Start bouw billboard Stationsplein

Vandaag is de gemeente gestart met het plaatsen van een billboard om de bouwlocatie Stationsplein 10-22. Het billboard heeft een afmeting van 1100 m2 waarop een reuze boekenplank is afgebeeld met boeken die o.a een link hebben met het Rembrandtjaar. Bovendien vertelt het wat Leiden is; een stad met geschiedenis en toekomst. Beroemde personen, musea en gebouwen maken deel uit van de boekenplank.

Op de zijkant van het billboard staan de data van een aantal belangrijke evenementen en tentoonstellingen vermeld. Het billboard wordt geplaatst op de locatie waar in de toekomst een appartementengebouw wordt gebouwd met zo’n tachtig woningen. In een eerder stadium was een bouwvergunning verleend voor dit appartementengebouw maar deze vergunning is inmiddels ingetrokken. De gemeente verwacht niet dat de vergunninghouder het project zal realiseren. Daarom zijn juridische procedures voor een onteigening in voorbereiding. Deze gehele procedure zal zeker 3 jaar in beslag nemen.

Leiden schaamscherm


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×