Geertsema: "Kermis krijgt de ruimte"

Volgens wethouder Geertsema maakt de 3 October Vereeniging zich zorgen om niets. “We zijn met elkaar in overleg en hebben ze gevraagd aan te geven hoe sterk het dak van de parkeergarage moet zijn om ook kermisattracties te kunnen dragen. Daar passen we de constructie dan op aan.” De bouw van de parkeergarage is voorzien in 2007. “Maar de werkzaamheden beginnen dan pas na 3 oktober,” zo laat wethouder Geertsema weten. “We willen er juist voor zorgen dat er hooguit 1 viering last heeft van de herontwikkeling van de Lammermarkt.” Volgens Geertsema wordt nog onderzocht waarheen de kermis in 2008 kan uitwijken. “Gedacht wordt aan het parkeerterrein van NUON, waar ook de zorglocaties komen.”

Aan de omvang van de kermis wordt volgens Geertsema niet getornd. Ook niet in de toekomst. “Wat ons betreft wordt de kermis net zo groot als de 3 Ocotber Vereeniging wil, maar het moet natuurlijk wel ingepast worden”.

Advertentie

Leiden kermisprobleem


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×