Jeugdtheaterschool Leiden e.o. zoekt spelers voor STORM

Op zondag 12 maart starten om 13.00 uur de repetities voor de jongerenproductie “STORM”. Dit toneelstuk, gebaseerd op “The Tempest” van William Shakespeare zal eind juni worden gespeeld in Theater Ins Blau. De Jeugdtheaterschool Leiden e.o. is op zoek naar spelers tussen de 15 en 20, die onder leiding van een ervaren regisseur keihard aan de slag gaan om van deze productie een succes te maken.

Er wordt gewerkt op zondagen van 13.00 tot 18.00 uur. Deelnemers betalen € 225, inschrijven kan via de website van de Jeugdtheaterschool Leiden e.o.: www.jtsleiden.nl.

In “STORM” komen liefde, wraak en vergiffenis voor. Prospero, de verbannen hertog van Milaan woont samen met zijn dochter, de autochtone inwoner Caliban en een aantal geesten op een eiland. Hij is vroeger door zijn broer Antonio en de koning van Napels, Alonso, verbannen. Hij is toen samen met zijn dochter in een bootje gezet om op zee om te komen. Prospero leeft echter nog en zint op wraak.

Wanneer hij verneemt dat een schip met Antonio en Alonso aan boord, vlak langs het eiland komt, besluit hij een storm te veroorzaken. Door de storm vergaat het schip en de opvarenden spoelen aan. Prospero en de hoofdgeest Ariel zorgen ervoor dat Ferdinand, de zoon van de koning van Milaan en Miranda verliefd worden. Antonio en Alonso tonen berouw wanneer ze Prospero weer ontmoeten. Op het einde van het verhaal als alles goed gekomen is, legt Prospero zijn krachten neer. Ook trekt hij zich terug als hertog om de weg te openen voor Miranda.

In het verhaal komen ook andere thema’s aan bod. Zo is er Caliban, de oorspronkelijke bewoner van het eiland, die als slaaf voor Prospero moet werken. Ondanks de haat die Prospero voelt voor Alonso, voelt hij door hun beider vaderschap een band met hem, waardoor uiteindelijk de rede overwint.

Het decor waarin wordt gespeeld zal voornamelijk bestaan uit stoelen. Met deze stoelen kunnen alle spelsituaties worden verbeeld, van de schipbreuk aan het begin, tot de bruiloft aan het einde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×