CDA wil einde 'versnacking' stationsgebied

Het CDA vindt dat er de laatste jaren te veel snack-ketens in de stad bijkomen, niet alleen in de Haarlemmerstraat maar ook in de Steenstraat en rond het Stationsplein. “Wie vanaf het station de stad in gaat, krijgt allereerst friet en pizza aangeboden”. Daarom zal Abram Flippo, nummer drie op de kandidatenlijst van het CDA, vanavond tijdens de laatste raadsvergadering een amendement indienen om de ‘versnacking’ van het stationsgebied te stoppen. De bedoeling is dat het college alleen bij uitzondering snackzaken in dat gebied kan toestaan.

“Met gewone, leuke restaurants is niets mis. Die willen we dan ook ruimte geven in dit gebied. Met de junk-food-aanbieders willen we echter terughoudend zijn. Dat komt de kwaliteit en aantrekkelijkheid van dit gebied ten goede. Vandaar dit amendement”, aldus Flippo. Al eerder hield de CDA-fractie pleidooien om er voor te zorgen dat niet de hele binnenstad door snackbars zou worden bezet. Volgens lijsttrekker Jan jaap de Haan wilde het college tijdens de behandeling van het bestemmingsplan voor de Binnenstad overal horeca mogelijk maken zonder op de kwaliteit te letten. Omwonenden en winkeliers hebben daar toen hun bezorgdheid over uitgesproken, “Je wilt niet dat iedere winkel die sluit een snack-plek wordt, dat hebben we toen voor de binnenstad aangepast en dat zullen we nu ook voor het stationsgebied proberen”, aldus de Haan.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×