Kamiel Maase aast op record bij NK Veldloop

Zondag 5 maart wordt in het Drentse Norg gestreden om het Nederlands veldloopkampioenschap. Een delegatie van maar liefst 28 Leiden Atletiekers zal naar het noorden afreizen om in de diverse categorieën aan de start te komen. Kopman Kamiel Maase gaat er zelfs op recordjacht in het Langeloërduin. Met zijn 7e nationale titel in het Limburgse land evenaarde Maase vorig jaar het record van Tonnie Dirks. Bij winst aanstaande zondag wordt hij alleen recordhouder. Maar daarvoor zal hij eerst af moeten rekenen met onder meer Sander Schutgens en Patrick Stitzinger, twee Limburgse specialisten die in vorm zijn.

Maar Leiden Atletiek heeft bij de mannen senioren nog een paar ijzers in het vuur. Bij het onlangs gehouden NK 10 kilometer in Schoorl gaven Edgard Creemers, Joost Blokland en Pieter van der Luijt slechts enkele seconden op elkaar toe. Alledrie de pupillen van Bram Wassenaar liepen bij slecht weer onder de 31 minuten en zullen dan ook in Norg een gooi doen naar een hoge klassering. Voeg daarbij een goede prestatie van good-old Tim Brouwer de Koning, Ralph Apeldoorn, René van Dijke en/of Erwan Piriou en Leiden Atletiek zal ongetwijfeld weer hoge ogen gooien in het clubklassement.

Voor die titel, die met uitzending naar de Europacup beloond wordt, tellen de plaatsen van de eerste vijf atleten per vereniging. Na titels in 2003 en 2004 was het vorig jaar grote concurrent Prins Hendrik die beslag legde op het clubkampioenschap. Ook dit jaar zal de grootste concurrentie uit Vught komen.

Bij de vrouwen senioren is Claartje Maase de enige Leiden Atletieker op de lange cross. Zij zal wederom een gooi doen naar een top-10 klassering. Dat zal ook Roel van Opdorp doen bij de junioren. Ondanks een aangepaste training vanwege een achillespeesblessure heeft de Bodegraver zich toch in vorm getraind en zal trachten zijn knappe 8e plaats van vorig jaar te verbeteren in zijn laatste juniorenjaar.

Brigitte Pletting en Sylvia de Vries maken bij de vrouwen masters (vanaf 35 jaar) een kans op een ereplaats, evenals Wassenaarder Arie van Tol bij de mannen 60+.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×