EVO wil versnelde procedure aanleg weg Katwijk - Leiden

“Bedrijven in de regio Rijnland zijn steeds slechter bereikbaar als gevolg van de nog steeds toenemende drukte. Aanleg van een verbindingsweg biedt uitkomst,” dat stelt EVO, de belangenbehartiger van ruim 30.000 verladers, ontvangers en eigen vervoerders in de groot- en detailhandel, bouw, industrie, agrarische sector en zakelijke dienstverlening. EVO is voorstander van zo’n verbinding, maar vreest dat procedures en gebrek aan bestuurlijk commitment voor vertraging zorgen. Daarom pleit EVO voor een aangepaste procedure, waarmee de eventuele vertraging van de weg worden beperkt.

“Zonder aangepaste procedures staat regio Rijnland binnenkort stil en ligt de nieuwe weg er pas in 2014. Dat is veel te laat. Bezwaren op de verbinding moeten daarom slechts eenmaal worden gehoord. Op die manier zorgen ze niet voor veel vertraging,” zo stelt EVO op haar website.

Ook vraagt EVO de betrokken gemeenten om vooral het gemeenschappelijk belang voor ogen te houden. “Dat betekent dat zij sommige wensen moeten laten varen. Zo kan er maar een beperkt aantal afslagen worden aangelegd, willen we voor een goede doorstroming zorgen en de kosten beperken”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×