Moslimscholen in de problemen

Tien tot twaalf moslimscholen in Nederland verkeren in moeilijkheden, omdat ze onvoldoende leerlingen trekken. Rasit Bal, directeur van de islamitische scholenorganisatie ISBO, vreest opheffing van deze scholen die de zogeheten stichtingsnorm niet halen. Bal zei dat donderdag in het radioprogramma De Ochtenden. “De lat ligt veel te hoog”, aldus Bal. De stichtingsnorm betekent voor Amsterdam dat een nieuwe school in vijf jaar tijd 323 leerlingen moet zien te krijgen. Behalve in Amsterdam dreigen ook in Leiden, Haarlem en Zaanstad moslimscholen in problemen te komen, omdat het aantal leerlingen achterblijft bij de verwachtingen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×