SP wil gratis Openbaar Vervoer

Volgens lijsttrekker Antoine Theeuwen van de SP kan de gemeente het geld dat nodig is voor de RijnGouweLijn beter besteden aan gratis openbaar vervoer. Volgens hem is 2,5 miljoen euro op jaarbasis nodig om de stadsbussen gratis te laten rijden. Bovendien levert dit alleen maar voordelen op. “De proef met de gratis bus een jaar geleden heeft uitgewezen dat het leidt tot minder drukte op de weg. Het helpt ouderen om uit een sociaal isolement te komen. √Čn het levert een forse verbetering voor het milieu en de volksgezondheid op. Daarnaast is op die manier minder geld nodig voor parkeergarages en wegen.”

Geld is volgens Theeuwen altijd het grote argument tegen gratis openbaar vervoer geweest. De SP heeft Leiden vergeleken met de Belgische stad Hasselt, daar is de invoering van gratis openbaar vervoer een groot succes geworden. “Als ik de kosten van Hasselt doortrek naar Leiden, zal het uitkomen op 2,5 miljoen per jaar. Dat staat in schril contrast met de kosten die voor de RGL gemaakt gaan worden, 35 miljoen euro!”, aldus Theeuwen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×