Provinciale Staten willen goedkoper openbaar vervoer

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben gepleit voor promotieacties en het goedkoper maken van het het openbaar vervoer (OV). Het idee is om goedkopere OV-kaartjes in te voeren bij grote onderhoudsprojecten zoals de N 210. Naar deze mogelijkheid wordt ook gekeken bij de introductie van grote nieuwe openbaar vervoer verbindingen, zoals Randstadrail of Stedenbaan.

De VVD-fractie bracht tijdens de statenvergadering het extra agendapunt over promotieactiviteiten openbaar vervoer in. “Het mes snijdt aan twee kanten”, aldus VVD Statenlid Marco van der Sloot: “De overlast op de weg wordt beperkt, dat hebben we ook vastgesteld bij de proef met gratis OV op het traject Leiden – Den Haag in Zuid-Holland. Daarnaast kan de korting op het prijskaartje terugverdiend worden door het groter aantal reizigers in de periode erna. Mensen maken kennis met het product OV, net zoals er reclame en acties zijn om energie of mobiel bellen aan de man te brengen”.

John van Leeuwen van de PvdA meende: “Tariefexperimenten kunnen uitstekend worden ingezet als marketinginstrument in combinatie met het inspelen op rekeningrijden om reizigers te verleiden in het Openbaar Vervoer te stappen”. Andries van Dijk van de SGP/Christen Unie voegde daaraan toe:”Wij herkennen in deze motie een in een eerder stadium door SGP/Christen Unie gemaakte suggestie, waar de gedeputeerde niet onwelwillend tegenover stond. Wij zijn blij dat dit nu breed wordt opgepakt”.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×