Amnesty houdt thema-avond over vrouwenmoorden

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseert Amnesty International afdeling Leiden samen met de jongerenorganisatie Ojalá, een Autonome Jongerenorganisatie voor Latijns-Amerika, een thema-avond over de vrouwenmoorden in Guatemala. Na afloop is er gelegenheid tot discussie, invullen van de actiekaarten en het maken van een spandoek. Tijdens de avond wordt opgeroepen de vrouwenrechtenorganisaties in Guatemala te steunen in hun strijd om gerechtigheid en de Guatemalteekse regering aan te spreken op hun tekortkomingen.

De avond zal worden bijgewoond door Maria Elena Peralta, een 32-jarige vrouw Guatemalteekse wiens zuster, Nancy Peralta in 2002 is vermoord. Sindsdien vecht Maria Elena ervoor dat de moordenaar van haar zuster wordt opgespoord en berecht. Hierbij ondervindt zij veel tegenwerking van de Guatemalteekse autoriteiten.

De lezing vindt plaats in het Plexus Studentencentrum aan de Kaiserstraat 25 en begint om 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur. Meer informatie op www.ojala.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×