Ook COC heeft stemwijzer

3

Gayvote. Dat is de naam van de stemwijzer van het COC. Stemwijzer is eigenlijk een te groot begrip, want de site lijkt verre van compleet. Zo worden er voor Leiden in ieder geval geen programma’s vergeleken. Volgens Gayvote.nl valt er sowieso niet veel te kiezen in Leiden als het gaat om het stemmen op een ‘roze kandidaat’. Als enige wordt VVD-raadslid Arend-Jan Sleyster genoemd.

Overigens blijkt ook de Gaykrant er een roze lijst op na te houden. Daar komt Leiden helemaal niet voor.

Delen

3 reacties

  1. AJ (Arend-Jan) Sleijster op

    Verbazingwekkend dat alleen mijn naam prijkt op het lijstje bij GayVote! Als de gemeenteraad een afspiegeling zou zijn van onze veelzijdige maatschappij verwacht je toch wat minder gewono’s onder de 39 leden?! Of – om met het COC te spreken – “Als 8% van je omgeving homoseksueel is, waarom ken je ze dan niet?”. De Leidse raad, zo leert een snelle rekensom, zou dan toch slechts recht hebben 35.88 gewono’s? Overigens heb ik mij in de raad zelden geprofileerd als homo. Binnen het stadhuis kan ik me slechts het beschamende debat met oud-wethouder Rabbae herinneren over de nieuwe Leidse emancipatienota. En daarbuiten recentelijk mijn reactie op de verbazingwekkende uitspraken (en het vieze gezicht) van burgemeester Lenferink tijdens een discussie-bijeenkomst over de homo-emancipatie onder allochtonen. Waarom dan in verkiezingstijd toch met de billen bloot op GayVote? Lees mijn weblog “May I have your gay-vote, please?” op http://www.stemaj.nl!

  2. Gijs Holla (PvdA nr. 6 ) op

    Hoi AJ, je bent gelukkig niet alleen… ook de nummer 6 van de PvdA behoort tot de club.

  3. Ik ken maar één roze partij en dat is PvdA, rood op weg naar kleurloos zogezegd… 😉

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline