GroenLinks wil 30 km-zone binnen de singels

Als het aan GroenLinks ligt mag er binnen de singels niet harder meer gereden worden dan 30 km/u. Ook wil de partij een experiment met flitspalen voor fijnstof waardoor voertuigen met een te hoge uitstoot geregistreerd en mogelijk beboet worden. Deze en andere punten staan in het 15 puntenplan voor schone lucht dat de partij deze week presenteerde. Andere maatregelen om het autoverkeer in en om Leiden terug te dringen zijn een verlaging van de maximumsnelheid op de snelwegen rond Leiden, een hoger parkeertarief voor ‘vuile’ auto’s zoals de SUV’s en het weren van vrachtwagens uit de stad.

Gisteren stond GroenLinks Leiden met een hybride auto op de Beestenmarkt. De partij wilde op die manier aandacht vragen voor schone lucht. GroenLinks wil de binnenstad zo veel mogelijk autovrij en autoluw maken. “Als men dan toch auto moet rijden, adviseert GroenLinks om een hybride auto te gebruiken. Die rijdt in de stad op stroom en zorgt daarom voor veel minder vervuilde lucht dan de normale auto,” aldus lijsttrekker Jos Posthuma.

De partij wil auto’s zoveel mogelijk uit Leiden weren. Een van de maatregelen daarvoor is het aanbrengen van ‘knips’. Daarbij lopen auto’s op een gegeven moment vast, waardoor ze in de toekomst niet meer helemaal door de stad gaan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×