Student skikampioen neemt twee Leidenaren mee op skiles

Rechtenstudente Machteld Vlaanderen (22) wil zich hard maken voor meer sportfaciliteiten in Leiden. De kersverse studenten skikampioen heeft onlangs op de onderdelen reuzenslalom en freestyle laten zien wat je met sport kunt bereiken. Zij wist namelijk goud in de wacht te slepen bij het nationaal skikampioenschap voor studenten in Frankrijk. Hier is zij op het idee gekomen om twee Leidenaren ook het plezier van wintersport te laten beleven, die dit normaal misschien niet zouden doen. Voor het initiatief van de studente is het bedrijfsleven bereid gevonden om een gratis skireis voor twee personen naar Frankrijk weg te geven. Machteld Vlaanderen zal de skilessen in Frankrijk verzorgen.

Volgens Machteld Vlaanderen is voor iedereen sport heel belangrijk: “Zowel vanwege de geestelijke ontspanning als voor de fysiek spelen talrijke takken van sport een belangrijke rol in het leven van veel Leidenaars”, aldus de studente die zich kandidaat heeft gesteld voor de Leidse Gemeenteraad. Ze staat op nummer 16 van de VVD kandidatenlijst.

Vlaanderen wil dat de inwoners van Leiden over optimale faciliteiten moeten beschikken om met hun lichaam in de weer te zijn. “In teamverband of individueel. Daaraan moet de gemeente haar steentje bijdragen”, aldus Vlaanderen die ook denkt aan het optimaliseren van de contacten tussen sportclubs en het bedrijfsleven. “Eigen initiatief moet lonen, ook voor sportclubs die pogen op een andere manier geld te genereren dan via de overbekende subsidiepot”, aldus Vlaanderen.

De skireis voor twee personen wordt aangeboden door het Frans Verkeersbureau en Pierre & Vacances (www.franceguide.com/nl en www.winterinfrankrijk.nl). Belangstellenden kunnen zich voor 12 maart 2006 zich opgeven per mail (ski-met-mach@hotmail.com). In die mail moet kort worden beschreven waarom graag jij met iemand anders wil skiën in Frankrijk en wat sport voor jou betekent. Een notaris zal uit de inzendingen de gelukkige trekken voor een verzorgde skireis naar Frankrijk voor twee personen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×