Schiphol-passagiers verwelkomd door Rembrandt

Toeristen die Nederland via Schiphol binnenkomen kunnen vanaf nu niet meer om het Rembrandtjaar heen. Op Schiphol worden reizigers maar ook bezoekers, wegbrengers en afhalers op verschillende plaatsen op de luchthaven met de beroemde Leidse schilder geconfronteerd. Het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol, op de Holland Boulevard in het gebied achter de paspoortcontrole, biedt vertrekkende en overstappende passagiers de tentoonstelling ‘Rembrandt’s Pupils’. Van 1 juni tot 5 september zal hier de tentoonstelling ‘Really Rembrandt?’ te zien zijn. Dan kunnen bezoekers ook een echte Rembrandt bewonderen, het schilderij De Oosterling uit 1635.

In april en mei worden in een aantal lounges en op de pieren kleine exposities ingericht met impressies van het leven in de Gouden Eeuw en informatie over de werken van Rembrandt. In de See Buy Fly winkels worden artikelen met Rembrandtthema’s verkocht. Ook is er een museumshop onder het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol.

In de Aankomsthal kunnen Rembrandtfans bij Holland Tourist Information ‘fast-track’ en ‘combikaarten’ kopen voor evenementen en tentoonstellingen in het Rembrandthuis, het Rijksmuseum in Amsterdam en de Lakenhal in Leiden. Ook kan men er terecht voor de verschillende Rembrandt-tours die in Leiden en Amsterdam worden georganiseerd. Ook winkelcentrum Schiphol Plaza zal gedurende enkele maanden de sfeer van Rembrandt uitademen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×