Leiden sluit nieuw contract met uitzendbureaus

Gisteren heeft de gemeente Leiden met de uitzendbureaus Randstad, Manpower en Tempo-team een contract gesloten voor de inhuur van flexkrachten. De drie uitzendbureaus gaan de gemeente de komende vier jaar arbeidskrachten voor flexibel werk leveren. Burgemeester Lenferink en de heer Jager van Randstad, mevrouw Scheffer van Manpower en de heer Van Wermeskerken van Tempo-team hebben het contract ondertekend.

De vraag naar tijdelijke krachten binnen de gemeente fluctueert sterk. In 2004 werd door de gemeente voor bijna twee miljoen euro aan uitzendkrachten ingehuurd. Het afsluiten van dit contract levert de gemeente een aantal voordelen op. Ten eerste concurreren de drie bureaus binnen het contract, ze mogen ieder voor elke aanvraag kandidaten aanleveren. Door de aanbesteding en de exclusiviteit van het contract is de prijsstelling zeer scherp.

Bovendien betekent een vaste relatie met enkele bureaus, dat zij de organisatie goed kennen en beter kunnen inspelen op de specifieke wensen. Ten slotte kunnen procedures geautomatiseerd worden, wat de efficiency bevordert en waardoor de gemeente op eenvoudige wijze management-informatie krijgt over de inhuur van flexkrachten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×