Marjo Heemskerk tussen twee andere bekende Leidenaren; Leidse Kees en travestiet Christine Carrington. (Foto: Chris de Waard).

Marjo Heemskerk benoemd tot nachtburgemeester

Het comité Leidse Nachtburgemeester onder aanvoering van Margje Vlasveld heeft gisteren Marjo Heemskerk officieel tot Leidse nachtburgemeester benoemd. Enkele jaren geleden was Heemskerk ook al in de running voor deze titel, toen nog tijdens een verkiezing, waaraan meerdere Leidenaren meededen. De verkiezingsavond eindigde toen in een massale vechtpartij nadat fraude was geconstateerd door de toen zittende nachtburgemeester Hans Wolting.

“Gelukkig fungeert Marjo Heemskerk in de praktijk al een paar jaar als nachtburgemeester. Het is de hoogste tijd om haar positie te verstevigen en dat kan door haar nu, op Vrouwendag, officieel te benoemen,” aldus Vlasveld.

Dat Marjo haar sporen al verdiend heeft bleek ook afgelopen zondag bij de onthulling van een kunstwerk van het Kunst Uitschot Team bij het Utrechtse Veer. In het kunstwerk, een klimwand met afgietsels van handen van 50 bekende Leidenaren, is ook de hand van Marjo verwerkt. Onder de foto van Marjo staat het onderschrift: ‘Burgermeester van de Nacht’. “Het Kunst Uitschot Team heeft het goed gezien, Marjo is onze nachtburgemeester en het is de hoogste tijd dat zij als zodanig erkend wordt,” aldus Vlasveld over de barvrouw van Café Jantje van Leiden.

Advertentie

Leiden Marjo Heemskerk overleden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×