Tijdelijk minder kamernood in Leiden

De kamernood onder studenten in Leiden is de afgelopen drie jaar gedaald. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van SLS Wonen. Zo meldt RTV West. In november 2003 bedroeg het Leidse tekort nog 2100 kamers, volgens de jongste cijfers is er een kamerbehoefte van 1300 stuks. De afname is volledig te verklaren uit de komst van het uit 550 wooneenheden bestaande studentendorp van Delftse studentenhuisvester DUWO en de circa 350 sloopwoningen van woningcorporatie Portaal. Volgens het bureau verdwijnen deze tijdelijke wooneenheden de komende jaren echter weer van de markt. Daardoor is de noodzaak voor permanente huisvesting juist groter geworden.

Opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is verder dat 65 procent van de woonruimte zoekende studenten niet op zoek is naar een eenvoudige studentenkamer, maar naar zelfstandige woonruimte met een keuken, badkamer en toilet.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×