Arubadag in Groenoordplaza

Vandaag vieren zo’n 6000 Arubanen in Leiden de nationale feestdag voor Arubanen in Nederland. De Arubadag die wordt gehouden in Groenoordplaza staat in het teken van de status aparte die het eiland sinds twintig jaar heeft. Ook is het komende week dertig jaar geleden dat het volkslied, de nationale vlag en het wapen van Aruba werden geïntroduceerd. De Nederlandse regering is vertegenwoordigd door minister voor Koninkrijksrelaties Alexander Pechtold (D66) en minister van Justitie Piet Hein Donner (CDA).

Pechtold stond in een toespraak stil bij de twintig jaar status aparte van Aruba. Ook keek hij vooruit naar samenwerking tussen Nederland en Aruba in de toekomst.

Aruba vormt samen met de Nederlandse Antillen en Nederland het Koninkrijk der Nederlanden. Namens de Nederlandse Antillen is de Gevolmachtigde minister Paul Comenencia op het jubileumfeest aanwezig. In juni 1976 vond de eerste Arubadag plaats.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×